Transportcapaciteit elektriciteitsnet in Reeuwijk 

In delen van het elektriciteitsnet ontstaat een tekort aan transportcapaciteit en is het net ‘vol’. Dit noemen we congestie.

In verband met capaciteitsbeperkingen in onze regio zal er congestie plaatsvinden bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Hierdoor is er helaas tijdelijk geen ruimte voor nieuwe elektriciteitsafname. De gecontracteerde transportvermogen afname (GTV-E) is vastgelegd in een aansluit- en transportovereenkomst (ATO). Overschrijding kan de veiligheid en betrouwbaarheid van het net in gevaar brengen.

Tot op heden was het toegestaan uw GTV-E te overschrijden, maar Stedin laat weten dat dit in de huidige situatie niet meer mogelijk is. Het vermijden van overschrijding is cruciaal om storingen en schade te voorkomen. Raadpleeg uw meetbedrijf en/of erkend installateur voor inzicht in uw verbruik en mogelijke aanpassingen om binnen uw GTV-E te blijven.

Indien u meer capaciteit wilt, neem contact op via klantenservice@stedin.net. Voor extra afname boven uw aansluitcapaciteit vraagt u een verzwaring aan via www.mijnaansluiting.nl. Na uw aanvraag informeren zij u over de stappen om op de wachtlijst te komen.

Alle informatie over deze congestie vindt u op www.stedin.net/netcapaciteit. Klik hier eenvoudig door naar uw regio.