Onderhoudswerkzaamheden aan rioleringen op Zoutman

Van 21-05-2024 t/m 31-05-2024 (weekend uitgesloten) tussen 7.00 en 16.00 uur zal er onderhoud en/of inspectie aan de rioleringen op Bedrijventerrein Zoutman worden uitgevoerd. Het betreffen normale werkzaamheden in het kader van gepland onderhoud aan het rioolstelsel.

Soms komt het voor dat er water uit de wc-pot of wastafel spetter.

U kunt de volgende maatregelen nemen:

  • Sluit de deksel van de wc.
  • Bij de gootsteen, doucheputjes of wastafels wordt geadviseerd deze af te sluiten met bijv. een stop of natte doek. 

Het kan gebeuren dat door het reinigen van de riolering de stankafsluiters in de riolering worden leeggezogen. Hierdoor kan stankoverlast ontstaan. Door de stankafsluiters weer te vullen met water wordt deze overlast snel verholpen. Dit doet u door de kraan even aan te zetten.

Om evt. stankklachten te voorkomen, wordt er geadviseerd om na afloop van de werkzaamheden gootsteen, doucheputje en andere afvoeren grondig door te spoelen.

Gelieve niet uw auto parkeren boven rioolputten aan de openbare weg en in de straat, probeer deze putten zoveel mogelijk vrij te houden. 

U kunt tijdens de werkzaamheden gewoon gebruikmaken van uw toilet, douche of wasmachine. Omdat schoonmaakwerkzaamheden als deze van straat tot straat verschillen in tijdsduur, is het niet mogelijk om aan te geven op welk tijdstip er bij uw woning wordt gewerkt. U hoeft hier niet thuis voor te blijven.

Vanwege de grootte van de voertuigen, kan uw straat tijdelijk geblokkeerd zijn. Probeer via een andere route uw pand te bereiken.

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden dan kunt u tijdens kantooruren contact opnemen via 0174-247474.