Duurzaam Ondernemen met SEB-MH

Mag ik even SEB-MH aan je voorstellen?

SEB-MH staat voor Servicepunt Energietransitie Bedrijven Midden Holland en is opgericht namens ondernemers en voor ondernemers die willen verduurzamen.

Met vier consulenten ondersteunen zij kosteloos individuele ondernemers of collectieven van ondernemers bij het verduurzamen van hun onderneming, met als speerpunten energie besparende maatregelen en eigen opwek, bijvoorbeeld middels zonnepanelen.

Die ondersteuning bestaat uit informeren over of onderzoeken van de (on)mogelijkheden, eventuele vergunning(en), subsidies en desgewenst bemiddeling tussen partijen.

In een omgeving van netcongestie en onduidelijkheid over of je nu wel of niet zonnepanelen kunt plaatsen, maar anderzijds ook van ruime subsidies en een sterke ambitie van overheden om bedrijven(terreinen) te verduurzamen en zon-op-dak te stimuleren, helpt SEB-MH om meer duidelijkheid te verschaffen. Behalve wat tijd kost het jou als ondernemer verder niets.

Een voorbeeld van een subsidie waarin samenwerking in verduurzaming wordt gestimuleerd, is de provinciale subsidie op vijf of meer bedrijven die in de gezamenlijkheid willen verduurzamen.

Meer weten? Kijk of meld je aan op www.seb-mh.nl of mail of bel de consulent voor Bodegraven-Reeuwijk, Martin Zwinkels (martinzwinkels@seb-mh.nl ; 0638644299)